Hanau een sprookjesachtige stad

Hanau ligt aan de monding van de Kinzig in de Main, 25 km oostelijk van Frankfurt am Main. Hanau is een kleine grote stad of een grote kleine stad, net zoals u de stad in het oosten van het Rijn-Maingebied wilt zien. Hanau verrast zijn bezoekers met veel interessante dingen en prachtige bezienswaardigheden.

Misschien heeft u niet echt een beeld bij Hanau, maar kent u de gebroeders Grimm. Jakob en Wilhelm Grimm, die beiden in Hanau zijn geboren en de tijd dat hun leven altijd verbonden bleef met hun geboorteplaats. De gebroeders Grimm zijn bekende sprookjesschrijvers in Duitsland. Ze leefden in de 19e eeuw. Op 4 januari 1785 werd een van de gebroeders Grimm ‘’Jacob Ludwig Carl Grimm’’ geboren in Hanau (Duitsland) en op 24 februari 1786 werd zijn broer geboren, Wilhelm Carl Grimm. In 1791 verhuisde de familie Grimm van Hanau naar Steinau. Jacob hield erg van taal en letterkunde, terwijl Wilhelm zich meer interesseerde voor literatuur. In 1806 begonnen ze met het verzamelen van sprookjes en volksverhalen (Märchen). Ze waren helemaal gefascineerd door sprookjes.

Veel bezoekers vertrekken vanuit Hanau voor hun reis over de Duitse sprookjesroute.  Deze 600 km lange route brengt toeristen naar de plaatsen waar de gebroeders Grimm woonden en werkten, met inbegrip van Steinau naar het huis van hun ouders, naar Marburg, waar de broers hebben gestudeerd, en naar Kassel, waar zij aan hun sprookjes werkten.

Tegenwoordig is Hanau een bekend centrum voor goud- en siersmederijen. Hanau heeft veel te bieden en is zeker een bezoek waard. Hanau heeft een reeks aan bezienswaardigheden. Als u een lange wandeling maakt door het centrum van Hanau, zult u niet alleen verbaasd zijn door de vele mooie winkels, maar ook telkens prachtige gerestaureerde vakwerkhuizen uit verschillende eeuwen kunt aanschouwen. Een van de mooiste huizen is het Duitse "Goldschmiedehaus". Het huis heeft een zeer lange en gevarieerde geschiedenis achter zich gelaten. Het is een van de belangrijkste tentoonstellingscentra van goud en zilversmeedkunst in Duitsland.

Niet minder mooi is het "Schloss Philippsruhe". Het barokke paleis met het opvallende centrale deel is ontworpen na het model van de Franse barokke gebouwen. De spiegelkamer, de balzaal, de eetkamer en de prachtige wintertuin betoveren elke bezoeker. Als u romantisch wilt trouwen, kunt u dat hier doen.

Maar Hanau is niet alleen de stad met de prachtige historische gebouwen, maar ook een stad met prachtige tuinen. Als u op zoek bent naar rust en stilte, vindt u het hier. Vooral mooi zijn de tuinen van "Schloss Philippsruhe". Een deel van de tuinen is ontworpen in de Franse barokstijl en een ander deel is gebaseerd op het model van Engelse landschapstuinen in de 19e eeuw. Het maakt niet uit welk deel van de tuinen u wilt gebruiken voor een wandeling, ze zijn allebei betoverend op eigen manier.

Camping Bärensee, Bärensee 1, 63452 Hanau / Bruchköbel , biedt 70 plaatsen voor campers.